Akku- tai moottorikaira. Mitä mieltä?

Kommentit

Kyllä

Käytän myös kännykkää, ei savumerkkejä. Ajan autolla, ei hevoskyytiä. Käytän tietokonetta, ei kynää ja paperia. Käytän moottoria veneessä, ei sauvomista. Eli kun apuvälineitä on keksitty helpottamaan jokapäiväistä elämää, on tyhmyyttä olla käyttämättä niitä.

On

Akkukone. Taatusti myös pysyy,koska olkapäät on kuluneet. Vaihtoehto olis jättää pilkkihommat tyystin,eikä sellaista voi edes suunnitella!! Kireitä!

Keväällä olen muutaman kerran

Keväällä olen muutaman kerran nautiskellut upeista maisemista, loistavasta ilmasta ja luonnonrauhasta ja moottorikairan metelistä.. eli se siitä luonnonrauhasta :)
Ei ole järin mukavaa kun kohdille osuu mopokairaaja, joka jatkuvalla syötöllä poraa reikiä. Tyynenä päivänä meteli on aikamoinen.

No ei tälle tietysti voi mitään, kukin poraa millä haluaa ja kaikille kairoille löytyy oma tarkoituksensa, mutta itse ottaisin mieluiten akkukäyttöisen kuin bensakäyttöisen. Ainakin jos haluan antaa muille mahdollisuuden nauttia kevätpäivästä ilman kuulosuojaimia :)

iso terä

En ole vielä törmännyt markkinoilla akkukäyttöiseen kairaan, jossa 10" terä, joten bensalla mennään.

Kyllä akulla myös 10

Kyllä akulla myös 10 tuumainen onnistuu jos on käytössä StrikeMaster-väänin.
Ei sen puoleen, eipä noita moottorikairoja pahemin näe jäillä häiritsemässä, oliskohan pari kertaa, mitä olen elämäni aikana nähnyt.
Itsellä käytössä Makita kuuden tuuman kairassa ja ollaan erittäin tyytyväisiä.

Makita ei tahdo kestää.

Makita ei tahdo kestää.

Köyhän ei kannata ostaa halpaa ja hyvää - joutuu ostamaan kaksi. Kannattaisi investoida kerralla oikeaan akkukoneeseen.

Corollamiehen puhetta.

Corollamiehen puhetta. Makitoja on siksi paljon, koska niihin saa yleensä kairan kaupan päälliseksi.

Kannattaa ennemmin ostaa vaikka joku Tokmannin tai muun halpamarketin oma merkki kuin Makita. PArempia kuin Makita ja hieman halvempia.

Ylläpito voisi

ominpäin pitää huolen, ettei tämäkin keissi päätyisi taas
siihen, mikä akkuporakone kestää tai ei kestä!
Pian täällä on taas joku 'ammattilainen' selittämässä,
mitä konetta heillä raksalla tms. hommissa käyttetään :-(

Polttomoottorikäyttöisiä on porukoilla niin vähän,
että niiden laatukysymyksistä ei saada edes riitaa...

DeWalt

Vuosia oli 36 V DeWalt kairakäytössä ja kovassa. Se vaan kesti ja kesti niin pitkään kunnes kerran upposimme toukokuun puolivälissä kelkan kanssa sohjoon tuntureilla ja kone sai vettä sisäänsä. Tekohengityskään ei auttanut, alkoi tuoksu radiolta ja viimein heitti henkensä. Yhdellä akulla veti kevyesti kuuden tuuman reikiä sellaiset 50-60 metriseen tunturijärven jäähän. Oli kyllä erinomainen laite. Maksoihan se jo silloin aikoinaan kolmen - neljän Makitan hinnan kahdella akulla.

Sekä että vaihtoehto puuttui

Taisin äänestää, etten käytä, mutta se on vain puoli totuutta. Valtaosan veivaan käsin. Jos on tarvetta isommalle määrälle reikiä vaikka tapahtumissa, niin käytän toki konetta. Omassa käytössä on sen verran järeä akkukaira, etten viitsi kävelypilkillä kuskata mukana.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
_nkerias: