Kenelle lohi kuuluu?

Kommentit

Helppo

Tietenkin ensisijaisesti hylkeelle. Se kun on listan eläimistä ainoa, joka pyytää sen puhtaasti tarpeeseen, ei osaa valvoa etuaan ministeriön suuntaan tai kommentoida asiaa foorumilla eikä kykene nykytiedon valossa eettisiin ratkaisuihin lukemiensa tutkimustulosten valossa.

Muistelisin, et ilman

Muistelisin, et ilman ruokinta automaatteja (passiivipyydykset) ei hylkeet paljon lohta syö, vaan muuta tois arvoista kalaa. Tietysti lohi kelpaa jos se lukitaan paikalleen ruokapöytään.

Jep

Näinhän se on. Silakkaa ym. taitavat vapaasta vedestä pääosin napsia.

Ääni tuli hylkeelle, kun en

Ääni tuli hylkeelle, kun en ole koskaan lohta pyytänyt ja tuskin tulen pyytämäänkään, hauet, ahvenet, kuhat lähinää mielessä
... tai olisihan sitä äänen voinut antaa Norja kalankasvattajille, jos se vaihtoehto olisi ollut.
Eikös se Itämeren lohi ole pelkkää "myrkkyä".

Viisas kysymys sarjassamme

Sarjassamme erittäin viisas kysymys. Jäätävän viileässä varmaan laadittu. Vahinko että valinnoista puuttui valtio. Sehän ensisijaisesti määrää lohestuksesta, on aina määrännyt ja määrää jatkossakin. Valtio olisi edelleen ykkösvaihtoehto, hylje tietenkin toisena. Sehän pyytää vain nälkäänsä jos kiinni saa. Nuo muut vaihtoehdot ovat vain extrime-nautintoja hakevia ns. harrastekalastajia. Pl. ammattikalastaja, joka kalastanee enemmänkin tukien kuin lohitulojen takia.

Vain ammattikalastajille jos

Vain ammattikalastajille jos kerran kannat heikkoja ainut mahdollisuus säädellä kalastajakohtaisilla kiintiöillä. Meriuistelijat kalastaneet Ahvenanmaalta tänä keväänä isoja määriä lohta pakastimet jannuilla mukana ja päiväkiintiöt unohtuneet. Laivalla kyselivät virtaa että pysyisi pakastimet kylminä. Näkyi olevan generaattorikin mukana ei ilmeisesti saaneet käyttää sitä laivassa.

Vastaan ettei alunperin ei

Vastaan ettei alunperin ei kenellekkään.
Miksipä ei kaikille, nykyään kai rahalle se taitaa kuulua enimmäkseen.
Massateurastukselle on keksitty hieno nimikin ,kaupallinen kalastus vau.

"Vain ammattikalastajille jos

"Vain ammattikalastajille jos kerran kannat heikkoja ainut mahdollisuus säädellä kalastajakohtaisilla kiintiöillä."

Lohen ammattikalastus on tappiollista toimintaa yhteiskunnalle.Kourallinen rannikkokalastajia "teurastaa" vuosittain vähintään 30 000 lohta!!

"Meriuistelijat kalastaneet Ahvenanmaalta tänä keväänä isoja määriä lohta pakastimet jannuilla mukana ja päiväkiintiöt unohtuneet."

Ahvenanmaata eivät koske mitkään päiväkiintiöt,eikä siellä ole rysäkalastuksessakaan mitään aikarajoituksia.

Uistelijat saavat parhaimmillaankin 200-300 lohta vuosittain tuolta Ahvenanmaan alueelta.Jannuilla viikon-kahden säästetty talviloma,jonka viettävät tuolla saarilla kalastellen ja tuovat euroja yhteiskunnalle monin eri tavoin.Tietysti pojat haluavat mahdollisen saaliinsa kotia,vaikka esim.Itäsuomeen!

Ammattikalastajat

ja harmaat "ammattikalastajat" saivat jo kerran lohikannat sukupuuton partaalle.
Lähinnä kait lohi kuuluisi perhokalastajalle - hän ei jaksa kalastaa sitä loppuun.

Villi ja vapaa

Lohihan on villi ja vapaa kunnes sen joku pyytää. Luonnossa lohen poikasia pistää poskeensa yksi jos toinen peto, mutta lisääntymään pyrkivällä aikuisella lohella ei käytännössä ole kuin yksi vihollinen, ihminen. Mukavinta olisi, että kantaa verotetaan kohtuudella ja sääntöjen mukaan, jolloin saatu lohi kuuluu sen pyytäjälle. Vastasin silti hylje, koska sillä on kalaravintoonsa etuoikeus, vaikka ahne ja itsekäs ihminen olisikin sille kateellinen.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
taime_: