Mistä kipinä kalastusharrastukseen sai alkunsa?

Kommentit

Kalastusharrastus

Oma kalastusharrastus sai alkunsa siitä, että mummoni oli ammattikalastaja. Lisäksi suurin osa suvustani on kalastanut koko ikänsä. Siitä se lähti...

no, aina olen ollut

no, aina olen ollut isovanhempien kanssa kalalla, mutta eräs kesä löysin youtubesta kalastusvideoitas ja siitä se lähti, eli voisi sanoa että kipinä tuli isovanhemmilta mutta liekki syttyi vasta myöhemmin netin kautta.

Kesäpaikassa ei ollut oikeen

Kesäpaikassa ei ollut oikeen muuta tekemistä kuin veneily ja kalastus. Purjeveneily oli jotenkin tylsää kun ei ollut riittävän vauhdikkaita purjeveneitä. Moottoriveneillä ei oikeen saanut, ainakaan paljon, kun bensaa meni hukkaan. Uimalämpöisiä vesiä ei ollut kuin hetken. Niin kalastus oli semmoinen hyvä ajanviete. Ja olihan se jännää kun sattui saamaan 300+ g ahvenen tai 2+ kg hauen.

Kipinä syttyi vanhemmilta,

Kipinä syttyi vanhemmilta, mutta heidän "tapa" kalastaa oli itselleni väärä. Moottorivene, sivuplaanarit ja mahdollisimman monta uistinta yhtä aikaa pyytämään. Pohjatakut ja mahdolliset siimasotkut ratkottiin aina ruhtinaallisen noitumisen säestämänä. Toki usein myös onnistuneita uistelureissuja.

Vasta kun itselläni auto ja ajokortti, pääsin jalkamiehenä kiertelemään metsälampia ja jokikanjoneita mistä eniten pidän.

Vanha ukko lopetteli pöllin

Vanha ukko lopetteli pöllin ajon -70 luvun alussa ja silloin alettiin miehissä käymään pyytölöillä ja vaaputinta vedettiin kolmella vavalla.
Velimiehen kanssa oltiin aina mukana miten päästiin. Ei tuolta ole osannu sittemmin poiskaan olla.

Vaikea, mutta hyvä kysymys.

Vaikea, mutta hyvä kysymys.
Olisko se lähtenyt ihan siitä kun kaloja näki laiturilta. Sukeltelemalla niitä ei saanut kiinni. Haavilla niitä sai, mutta se ei ollut kovin kiehtovaa. Mato-onginta oli (ja on) mukavaa, mutta uistimen heittäminen on tähän mennessä parasta.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
kiisk_: