Oletko kateellinen, jos kalakaverisi saa päivän isoimman kalan?

Kommentit

Riippuu kalakaverista.

Riippuu kalakaverista.
Jos kalakaveri on myös työkaveri, niin sitten "kalastustaidoista" saa kuulla kommentteja myös töissä.
Jos kalakaveri myös muuten hyvä ystävä, niin silloin jo kaverille toivoo sitä isompaa.

No en.

Kaverin saama iso kala antaa minulle ilon lisäksi myös mahdollisuuden oppia kalastuksesta jotain, jos hoksaan painaa mieleeni pyyntipaikan ja olosuhteet. Ja vaikka en olisi itse pyyntitapahtumassa mukanakaan, en oikein keksi miksi jonkun toisen kalastajan onnistuminen olisi minun kalastuksestani jotenkin pois.

--pikeye

Meidän veneessä nopeus on valttia

Jos iso kala pyörähtää uistimesi alla, mutta ei jää kiinni, heittääkö kalakaveri siihen heti perään vai saatko itse heittää uuden heiton? Meidän veneessä nopein heittää päälle. Pari kymppiluokan kalaa on sellaisesta tilanteestä vuosien varrella napattu nenän edestä. Se kieltämättä kyrsii.

Mä olen saanut "haukut" siitä

Mä olen saanut "haukut" siitä, etten ole heittänyt kaverin seurion perään heti. Ajattelin itse olla vain kohtelias.
Ei se tosiaan mun kaloista ole pois jos kaveri saa, osaapahan paremmin ja tarjoaa paikan oppimiseen. Joskus toki asia on myös päinvastoin.

Ei kateutta

Enempi minua harmitta se jos saan itse mahtavan saaliin ja kaverille tulee vain joku säälittavä tumppi.

kade

Toipumiseen menee vähintään kaksi viikoa jos kaveri saa isomman :(

Kavereita tulee ja menee.

Kavereita tulee ja menee.
Jonkun kerran on käynyt niin että entiset kaverit on kävelleet reissusta kotia kun ovat leukaillet suuremmalla saaliillaan. Näin silloin kun on oltu reissussa minun autolla.
Jonkun kerran olen itsekkin kävellyt. Arvata saattaa että joku muu on ollut kuskina.

Kalakateus

Kalakateus on uistinkauppiaan toive. Kun kaveri vetää jollain tietyllä vieheellä kalaa ja itselläsi ei ole sitä ja et saa mitään, menet varmasti kauppaan ennen seuraavaa reissua. Näin on käynyt itsellekin. Niin ne uistinlaatikot pullistelevat, kun vuodet vierivät. Harvoin tekee kaupassa ostopäätöksen, jos uistimesta ei ole kokemusta. Enemmän ostaa sellaisia uistimia, joilla on nähnyt kalaa saatavan (tai puhuttavan).

Tämä olisi tosiaankin

Tämä olisi tosiaankin mielenkiintoista tietää.

No nyt näyttää siltä, että pari frendiä on viime vuosina päässyt sen verran kalastuksesta jyvälle, joten sekin päivä ehkä vielä nähdään.

Sittenhän se on itsetutkiskelun paikka.

Olisinko kateellinen?...Ehkä en.
Mutta varmasti kovin hämmästynyt.

olin kateellinen

muutamia vuosia kävimme taimenkalassa veneelläni olin aina kuskina ja pidin huolen että keulamiehellä oli parhaat mahdolliset heittomestat.sai kaloja kuljettajaa paremmin.kävi parin vuoden päästä alkoi kyrsimään kaverin omakehu rantaan tullessa (nimi muutettu) eli jotenkin näin: Junni se veti taas isoimman kalan tai Junni se veti taas enemmän kalaa kun teppo.
kyllä säkin opit kun heität samanaisia uisteita.ja tätä kuuli koko pitkän kotimatkan. ei kulje kalupää enään kyydissäni.

Veneettömät

Veneettömät kalakaverit ei osaa aina arvostaa sitä että veneen omistaja ajaa venettä ja vie kalapaikoille. Kuski yleensä heittää kakkospaikat kun keulamies heittää ykköset heti ensimmäisenä. Osa veneettömistä unohtaa että perämoottorikin vie bensaa ja maksaa. Pari kaveria ei edes kysy voiko osallistua kuluihin. Siinä on mietittävää. Tässä komppaan edellisen kommentin tanelin kalastajaa.

Vastaus kysymykseen, en ole.

Vastaus kysymykseen, en ole.
Mutta (entinen) kalakaveri on. Tämä nutipää oli todella kilpailuhenkinen, muisti varmasti kehua ja rallatella jos sattui saamaan enemmän tai isomman kalan kuin muut.
Puhui monesti toisista että toivottavasti se ja se ei saa kalaa, tai ainakaan isoja.
Sama kaveri pilasi joka kerta muiden reissun kiukuttelullaan ja lapsellisella käytöksellään jos joku ei mennyt niin kuin nutipää halusi.
Lapista takaisin ajellessa nutipää ei varmasti ajanut itse metriäkään, möllötti vain tiuskien takapenkillä kun enemmistö ei halunnutkaan pysähtyä juuri siihen nutipään ehdottamaan ruokapaikkaan.
Kotiin tullessa nutipäälle oli ehdottoman tärkeää että hänet viedään heti ensimmäisenä pois, muut jäivät purkamaan ja huoltamaan porukan varusteita.
Enää ei nutipää kulje samoilla reissuilla.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
si_ka: