Onko sinulta tarkastettu kalastuslupia viimeisen 2 v aikana?

Kommentit

Useamminkin voisi tarkastaa

Kerran on Espoonlahdella tarkastettu, muualla ei koskaan. Lupiin kuitenkin palaa vuodessa n. 120-150 € joten voisi niitä useamminkin vilauttaa. Varsinkin kun tietää etteivät kaikki viitsi lupia maksaa kun ei niitä koskaan kysytäkään.

Lupia ei ole kysytty

Itselläni ei ole kysytty merellä pariin vuoteen ollenkaan. Ja vuosia sitten on viimeksi ylipäätään lupia kysytty ja sekin oli joella. Kyselyssä kuitenkin noin 50 % on lupansa näyttänyt, joten hyvä juttu. Johtuisko sitten siitä, että kalastelen enemmän viikolla kuin viikonloppuna.

eipä turhan usein kysellä

Mulla ei oo tullu lupia kyselemään ketään yli 20 vuoteen ja silti kalastelen tosi paljon pohjoisia myöten.olishan se kiva ku joku joskus kyselis ni olis ainakin luvat näyttää.

Koskella on tarkastettu

Lupia on tarkastettu Ruunaan koskilla ja Kymijoella. "Korttikoskilla" tuntuu olevan aktiivisempaa luvanvalvojaa. Helsingin edustalla on merivartiosto pysäyttänyt monta kertaa, mutta lupia eivät ole kysyneet.

Lupia ei, myöskään

ole kyselty n. 20 vuoteen sisävesillä eikä Pohjanmaan joilla.
Viime kesänä meinas käydä flaksi, kun ekaa kertaa tuli poliisivene tapaamaan selällä. Pettymys tuo, tottatosiaan..puhalluttivat vain.
Luvista ei olleet kiinnostuneita, vaikka tyrkytin :(

k-luvat

Ihminen on siintä kummallinen,kun valvonta on retuperällä tulee ihmisestä (kalastajasta) välinpitämätön kun lupia ei kysytä mitä minä niitä haen.

Lupien tarkastus

Olen kalastanut,verkoilla,rysillä,uistellen,katiskalla sisäjärvellä 6 vuotiaasta lähtien ja nyt olen 63 vuotias eikä ole kertaakaan kukaan kysynyt kalastuskorttia.Ja eipä tuo näy olevan niin tärkeää kenellekään,koska on tullut uusi kalastuslaki ,vaan ei tuosta viitsitä kenellekään kertoa,mitä se sisältää.Itse olen kyllä tutkinut mitä ne on päättäneet,vaan noin yleisellä tasolla.Joten näyttää hallituksen puolella olevan systeemit tuttua toimintaa.Salailua.

Onpas taas suuri itkun aihe

Niitä lupia ei osteta tarkastajia varten, vaan sitä varten että saa luvallisesti kalastaa.

Kuinkas usein teiltä ajokortit sitten tarkastetaan? Taikka metsästyskortit?

Kalastusluvan tarkastus

Nyt on virallisia luvantarkastajia koulutettu 1500 kpl, joten eiköhän se ala näkymään kalavesillä. Uutisointeja jaetuista sakoistakin on jo näkynyt.

Kalastusluvan tarkastus...

Niille kalastuksenvalvojille ei varmaan opeteta sitä seikkaa siellä kurssilla, että kun tullaan kyseleen niitä lupia. Niin esitetään se oma lupa ensin millä saa kysellä sitä kalastuslupaa. Niitä liivejä ja lippiksiä saa ostaa jokainen jossa lukee kalastuksenvalvoja. 4 kertaa on kysytty lupaa ja aina saat... sama juttu. Sitten vielä tämä verkkojen merkkaus. Yksityisyydensuojalaki on varmaan eri mieltä mihinkä tarvitsee nimeään ja puhelinnumeroaan merkkailla, ei ainakaan verkkolippuun. Kalstuksenvalvoja saa paikalliselta/silta luvan myyjiltä listan joillekka on lupia myyty ja lupamerkkien numerot. Niin sitten valvoja voi ottaa henkilöön yhteyttä, jos on jotain asiaa. On kalamiehilläkin oikeus pitää oikeuksistaan kiinni. Ei asiat ole aina itsestään selvyyksiä.

Katottais kalastusluvat

Toinen kerta ikinä, kysyttiin luvat korttikoskella viime perjantaina. Valvoja näytti asianmukaisesti korttinsa ilman eri pyyntöä, ja paperit katsottiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kysyn itse

Itse olen kalastuksenvalvoja ainoastaan siitä syystä, että verekseltään kiinni saadut alamittaisten pyytäjät tai toisten katiskoilla, verkoilla tai rapumerroilla käyvät mulkvistit joutuvat lain mukaan näyttämään minulle henkilöpaperinsa ja sen jälkeen niiden nimen ja asuinpaikan tietää koko kaupunki ja jokainen mökkiläinen. Olen tämän sanonut hyvissä ajoin etukäteen ja ilmeisesti tuntevat minutkin mul..kavaksi mieheksi, kun varastelu on vähentynyt ja vesillä käyttäydytään melko asiallisesti. Poikkeuksiakin toki on ja juuri niiden takia valvontaa tarvitaan. Mökkiläisiltä on melko turha kysellä lupia, kun niillä on ne aina mukana tai vähintään siellä mökillä, kun niitä näkee vesillä ja pysähtyy juttelemaan. Pyydyksien merkit on 95% kunnossa ja se 5% menee muistutuksella. Satunnaisilta virvelinheiluttajilta ei edes viitsi mitään kysellä, kun saavat mielestäni nauttia kalastuksesta rauhassa ja mikäli harrastus alkaa edistyessään tuntumaan mukavalta, niin muistavat ne luvatkin ostaa, kun joku valvojakin näkyy järvellä pörräävän aina silloin tällöin ja toivottelee ohimennen kireitä siimoja. Saattaa se nääs luvankin kysyä, kun tässä hiljalleen tullaan tutuiksi... :)

luvat

ekaa kertaa elämässä näin kalastuksen valvojan eilen. oltiin evolla siellä kirre mestalla. oli se hienoa. ei vaa luvat kiinnostanu kun ei ollut vapoja pyynnissä.

Verkkoliput

Ainakin osalle on mennyt lainuudistuksen tiedot perille, kun Motoneteista ja Honkkareista oli pääkaupunkiseudulla lippumerkit loppu. Tai ainakin oli toukokuun alussa. Kalastuksen tiukan valvonnan ymmärtää etenkin istutuspaikoissa, kun ei ne istutuskalat varmaan ilmaisia ole. Päijänteellä ei ole kukaan koskaan kysynyt lupia parin kymmenen vuoden aikana, mutta korttikoskella on useastikin.

Luvat kysytty

Eilen kysyttiin Porvoonjoki suulla. Hyvä niin. Hankoniemen pohjoispuolella on luvat kysytty hyvinkin joka vuosi. Samaan tahtiin tulisi lupatarkastajien liikkua myös sisämaan vesillä.
Siellä jää luvat monelta hankkimatta olemattoman seurannan takia. Ja näin ollen myös kalavedet hoitamatta.

luvat

EI ole kysytty 20 vuoden aikana kertaakaan.
Vesillä vietetty sentään jokunen tunti !

Luvat

Sisävesillä on aika vähän kalastajia kohteeksi tehokkaaseen lupatarkastustoimintaan, jos ajatellaan suurinta osaa kalastuskunnista. Poikkeuksena isot järvet, mutta nekin on jaettu niin moniin pieniin kalastuskuntiin, joilla jokaisella on omat valvojat, että järjestelmällisessä lupien tarkastelussa ei ole mitään järkeä. Itse tapaan aktiivisia kalastajia aika vähän ja ne on hetkessä katsottu, eikä pienillä järvillä näe välillä moneen päivään yhtään ketään. Viikonloppuisin on välillä uistelijoita ja verkottajia tietty, mutta ei siellä oikeasti mitään ryysistä ole.

Lupien tarkastus merellä isommalla alueella ja suuremmalla kalastajatiheydellä per hotspot on jo järkevää. Samoin patojen alaosien tarkastaminen ja muu rauhoitusalueiden seuranta. Joella näkyy aina joku kalastamassa kieltoalueella, mutta järvillä tätä ongelmaa ei oikein ole. Itsellä on valvojana lupa toimia vain oman kalastuskunnan alueella, joten muualla on turha sanoakaan mitään.

Merivartiosto tarkasti luvat

Jokunen viikko sitten merivartiosto tarkasti luvat tuossa Helsingin edustalla. Mainitsin, että on se kumma miten ei itäisiä ja eteläisiä naapureitamme saada kuriin ja lupia tarkastettua, eivät ottaneet kantaa tähän. Mainitsin myös Vuosaaren sillalla joka kesänä kalastavista aasialaisista, ja kysyin miksi tällaiseen ei puututa, ei edes poliisin toimesta. Eivät tienneet merivartioston miehet, että Helsingissä on sillalta kalastus kielletty, Lauttasaarta lukuunottamatta, Luulisi, että lupia tarkastavilla henkilöillä olisi edes jotain tietoa valvottavan alueen kalastussäännöksistä. Ei ihme, että kalastuksenvalvonta Helsingissä on ihan retuperällä!

Kerro RaakaArzka tarkemmin.....

"Eilen kysyttiin Porvoonjoki suulla"? Olitko maalla vai veneellä? Oliko punainen vene jossa 20hp johnson tai evikka? Hamarin ylä- vai alapuolella? Kiinnostaa kun juuri tuolla ei ole minulta lupia koskaan kysytty enkä ole edes valvojaa koskaan nähnyt, veneen kyllä laiturissa. Pitää mennä heti katsomaan tuota ihmettä jos minäkin näkisin. Voisi aloittaa vaikka laulun sanoin "missä olit kaikki nämä vuodet"? Hyvä homma jos alkavat valvomaan, Hamarin selällä kuumimpaan kuha-aikaan ratsattavia riittääkin.

Kerran on luvat tarkistettu

Kerran on luvat tarkistettu siianonginnan yhteydessä Vuosaaren Uutelassa n. 5 vuotta sitten. Helsingin kalastusalueen päällikkö Mielonen kiersi 2 poliisin kanssa tarkistamassa lupia. Kyllä viereltä kaikkosi itänaapurista tulleita kanssakalastajia kun ei ollut luvat kunnossa. Eivät vaan luvattomat kalastajat saaneet mitään sanktiota vaan poistuivat häntä koipien välissä pois.

luvista

Kalastan satunnaisesti ja 8 lertaa kymmenstä mitään saamatta, ehkä maksimissaan pari pientä haukea vuodessa, että mitähän varten siitä pitäisi kalastuksenhoitoa varten maksaa? Näissä pitäisi olla jotain suhteellisuudentajua.

Keskisuomen istari paikoilla

Keskisuomen istari paikoilla luvat tarkistettu,eli Hilmonkoskella,ja Huopanalla,lisäksi merikarvialla joskus kysytty.
Merellä sen sijaan ei ole valtion lupaa kysytty ikinä

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
m_rilohi: