Gotlannin rantaviiva jatkuu silmän kantamattomiin yhä upeampia taimenen rannalta kalastuspaikkoja. Moniin paikkoihin pääsee autolla lähelle. Vaikka kaloja on paikoittain paljon, voi Gotlantikin näyttää nurjan puolensa - sää olosuhteet voivat pilata kalastuksen tai taimen voi pistää suunsa kiinni siinä, missä Suomessakin. Katso sarjan muut jaksot tästä.
Kuvia taimenista ja Gotlannin maisemista Instassa:
www.instagram.com/maastokuvaaja/
Kommentit
Täällä etelässä merivesi todella alhaalla. Miten vaikuttaa mertsarin heittelyyn rannalta?
Sen mitä olen taimenta matalan veden aikaan heitellyt, en ole huomannut, että kalan tulo heikkenisi oleellisesti. Veden korkeuden muutokset tietenkin vaikuttavat kalojen olinpaikkoihin ja jos on tottunut jossain paikassa kalastamaan ja saamaan kalaa korkealla vedellä, voi se olla matalan veden aikaan "kalaton". Puhutaan, että veden nouseminen toisi kaloja rantaveteen ja se varmasti pitää paikkansa. Laskeva vesi voi vetää kaloja ulospäin rannasta. Monet sanovat, että stabiili matalan veden aika ei ole hassumpaa taimenaikaa sekään.
Mutta jos teen päätöksen lähteä taimenkalaan, en muuta suunnitelmia, vaikka vesi olisikin alhaalla. Aina on hyvä kalastaa - varsinkin, kun ei voi ihan milloin vaan vesille lähteä. Täytyy mennä, kun kalenteri antaa siihen mahdollisuuden. Muistan yhden reissun Gotlantiin, jolloin veden pinta oli poikkeuksellisen alhaalla. Silloin saatiin kalaa hyvin. Puolestaan toisella reissulla vesi oli korkealla ja silloin tapahtumia oli vain harvakseltaan.
Tietenki ku vedet viilenee ni mahis taimeneen paremmat. Tuli elämäni ensimmäinen meritaimen saatua ku olin ihan rannassa heittelemässä. Suht matalasta otti puikkoon. Paikkana itäinen helsinki.
Miten puikkoa nyt kylmemmällä säällä kannattaa uittaa? Hitaanmalla vai nopeanmalla kelauksella.?
Lisää uusi kommentti